ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ SEEMOUS

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον διαγωνισμό SEEMOUS 2023, θα γίνουν μαθήματα για κάθε ενδιαφερόμενο φοιτητή. Τα μαθήματα θα γίνονται στην αίθουσα Γ32 τα επόμενα σαββατοκύριακα. Οι ώρες και οι ομιλητές θα ανακοινώνονται έγκαιρα στη σελίδα

eclass.uoa.gr/courses/MATH206/

Ο διαγωνισμός SEEMOUS θα γίνει το πρώτο μισό του Μαρτίου στη Βόρεια Μακεδονία και σε αυτόν μπορούν να συμμετέχουν μόνο φοιτητές των δύο πρώτων ετών. Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει το Τμήμα Μαθηματικών θα προκύψει από προκριματικό διαγωνισμό που θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ως εξής.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου, 12:00-3:00. Κώστας Τσίρκας
Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 12:00-3:00. Κώστας Τσίρκας
Σάββατο 19 Νοεμβρίου, 12:00-3:00. Μηνάς Μαργαρίτης
Κυριακή 20 Νοεμβρίου, 12:00-3:00. Μηνάς Μαργαρίτης

----------------------------------------------------------------------------
Ο SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά πρωτοετείς και δευτεροτείς φοιτητές. Ξεκίνησε το 2007  και  αποκτά σιγά σιγά όλο και περισότερο κύρος στους μαθηματικούς κύκλους. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε 4 προβλήματα που αφορούν κυρίως την ύλη του Απειροστικού Λογισμού και της Γραμμικής Άλγεβρας και δευτερευόντως της Βασικής Άλγεβρας, της Πραγματικής Ανάλυσης, της Συνδυαστικής, και της Θεωρίας Αριθμών. Ο διαγωνισμός, κάτω από κανονικές συνθήκες, διεξάγεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Στα τέλη Ιανουαρίου γίνεται στο τμήμα μας προκριματικός διαγωνισμός από τον οποίο προκύπτει η ομάδα που εκπροσωπεί το Τμήμα στον SEEMOUS.
 
Οι διακρίσεις φοιτητών μας στον διαγωνισμό ως τώρα καταγράφονται στη σελίδα
 
www.math.uoa.gr/diakriseis_melon_tmimatos/seemous/