ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 777. EΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το μάθημα στο εξής θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, ώρα 15.00 -18.00, Αμφιθέατρο Μεγάλο Μανχ, οδός Ναβαρίνου 13Α, είσοδος από 1ο και από 3ο όροφο.

Ανακοίνωση

PARTIAL DIFFERENTIAL EQUATIONS IN APPLIED MATHEMATICS: A CONFERENCE IN HONOR OF NICHOLAS ALIKAKOS

Ο Καθηγητής Νίκος Αλικάκος υπηρέτησε στον Τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ επί 27 χρόνια. Η προσφορά του στο Τμήμα υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική σε όλους τους τομείς, αλλά πρωτίστως στον ερευνητικό.
 
Για να τον τιμήσει, το Τμήμα τον ανακήρυξε Ομότιμο Καθηγητή και διοργανώνει προς τιμήν του ένα διήμερο συνέδριο με...

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Κοινοποιείται έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με προσωρινή αναστολή εκπαιδευτικών εκδρομών στην Ιταλία, για ενημέρωση των φοιτητών και του προσωπικού του Τμήματος Μαθηματικών.

Έγγραφο ΥΠΕΠΘ

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - H ΜΕΘΟΔΟΣ RIEMANN-HILBERT

Το τρέχον εαρινό εξάμηνο έχουμε στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, με εκπαιδευτική άδεια, τον εκλεκτό συνάδελφο, Καθηγητή ΣΠΥΡΟ ΚΑΜΒΥΣΗ (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Ο κ. Καμβύσης θα κάνει ένα τακτικό εβδομαδιαίο σεμινάριο με θέμα H ΜΕΘΟΔΟΣ RIEMANN - HILBERT σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.

Το Σεμινάριο...

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Επιλογή Φοιτητών/τριων

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα « Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» για το Ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ένωση ( Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους, και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα...

ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΡΙΤΗ 18/2/2020

Επειδή λόγω της 24ωρης απεργίας σε όλα τα μέσα μεταφοράς την Τρίτη 18/2/2020 είναι αντικειμενικά αδύνατη η προσέλευση της πλειονότητας των φοιτητών, τα μαθήματα του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών
Καθ. Απόστολος Μπουρνέτας

613.ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

Το μάθημα 613.Φιλοσοφία των Μαθηματικών θα ξεκινήσει στις 24 / 2


Οι διδάσκοντες
Δ. Αναπολιτάνος
Δ. Χριστοπούλου
 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (Τ.Ο.Ε.) ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ Α.Ε

Κατά το τρέχον, εαρινό, εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών (Τ.Μ.) να παρακολουθήσουν τα εξής μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (Τ.Ο.Ε.)


Μάθημα 1. Λογιστική Ι (ACC101)
Μάθημα 2. Μικροοικονομική Θεωρία II (ECO202)
Μάθημα 3....

ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΉΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΏΝ (Τ.Π.Τ.) ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ Α.Ε

Στο τρέχον εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών (Τ.Μ.), που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, να
παρακολουθούν μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Τ.Π.Τ.) του ΕΚΠΑ.

Κατά το εαρινό εξάμηνο του Α.Ε. 2019-2020, το...