ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ IMC 2019

Επιτυχία φοιτητών στο Διεθνή Διαγωνισμό IMC 2019

Το Τμήμα Μαθηματικών συγχαίρει τους φοιτητές Κυπριανό-Ιάσονα Προδρομίδη, Σωτήρη Αρμενιάκο και Γιώργο Κοντογεωργίου, που ως ομάδα του τμήματος κατέκτησαν 3 μετάλλια στον 26ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών IMC  (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας:

Προδρομίδης Κυπριανός Ιάσων (χρυσό)

Αρμενιάκος Σωτήρης (αργυρό)

Κοντογεωργίου Γιώργος (αργυρό)

Ιδιαίτερα, θα πρέπει να σχολιαστεί η επίδοση του I. Προδρομίδη, που αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

Συνολικά πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές σε 77 ομάδες. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24 θέση.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και πάντα επιτυχίες!