ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΑΡΠΑΛΙΑ

Απώλεια Ομότιμου Καθηγητή Αθανασίου Τσαρπαλιά

Το Τμήμα Μαθηματικών εκφράζει την οδύνη του για την αιφνίδια απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης Αθανασίου Τσαρπαλιά.

Ο Καθηγητής Α. Τσαρπαλιάς γεννήθηκε το 1948. Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ το 1972 και το διδακτορικό δίπλωμα  από τη Φυσικομαθηματική Σχολή το 1978.

Διετέλεσε μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών από το 1979, έως τη συνταξιοδότησή του το 2015.

Δημιούργησε υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο. Υπήρξε πολύ καλός και αφοσιωμένος δάσκαλος, που δίδαξε σχεδόν όλα τα μαθήματα του τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης, ενώ είχε σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση του διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Λογική και Θεωρία Αλγορίθμων και Υπολογισμού». Είχε σταθερή και εποικοδομητική παρουσία στα διοικητικά δρώμενα του Τμήματος Μαθηματικών, καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της Γενικής Συνέλευσης και για έξι χρόνια διευθυντής του τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης.

Ο Καθηγητής Α. Τσαρπαλιάς ακόμη και μετά την αφυπηρέτησή του είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία στο Τμήμα, προσφέροντας διδακτικές υπηρεσίες και συνεισφέροντας την μακρά εμπειρία του.

Το Τμήμα Μαθηματικών εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Η κοινότητα του τμήματος θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ώρα 11.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρά του, στην Κλεπά Ναυπακτίας.