ΒΟΗΘΕΙΑ

Στόχος αυτού του δικτυακού τόπου είναι η ευρύτερη ενημέρωση για τη λειτουργία την οργάνωση και τις δραστηριότητες του προγράμματος. Οι σελίδες αυτές απευθύνονται

bullet

Στους διδάσκοντες του προγράμματος καθώς μέσα από τα ηλεκτρονικά μαθήματα που μπορούν να οργανώσουν (eclass), έχουν τη δυνατότητα επέκτασης της δυναμικής των μαθημάτων τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα δημοσιότητας των ερευνητικών τους εργασιών

bullet

Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος οι οποίοι βρίσκουν πληροφορίες για τα μαθήματά τους, διπλωματικές εργασίες παλαιότερων μεταπτυχιακών φοιτητών, συνδέσμους προς τα επιστημονικά περιοδικά και τα εκπαιδευτικά λογισμικά.

bullet

Σε υποψήφιους μελλοντικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος καθώς μέσα από αυτές τις σελίδες γίνεται πληροφόρηση σχετική με τη λειτουργία του προγράμματος και τη διαδικασία επιλογής.

bullet

Γενικότερα, σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διδακτική των μαθηματικών καθώς αποτελεί μια πηγή πληροφόρησης

Η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των σελίδων στηρίζεται στους επισκέπτες της. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας ώστε να τις βελτιώσουμε περισσότερο και να τις κάνουμε έναν πλούσιο σε περιεχόμενο δικτυακό τόπο. Για το λόγο αυτόν είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Για θέματα που αφορούν στο δικτυακό τόπο του ΠΜΣ της διδακτικής και μεθοδολογίας των μαθηματικών, μπορείτε να στέλνετε email στη διεύθυνση meweb@math.uoa.gr και να μας αναφέρετε σπασμένα links, παραλείψεις μας ή οτιδήποτε άλλο πιστεύετε ότι θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του δικτυακού τόπου.

Παρακάτω εξηγούμε τη δομή του τόπου προς διευκόλυνση των επισκεπτών.

ΑΡΧΗ: Η αρχική σελίδα περιέχει κυρίως ανακοινώσεις και σημαντικά για το πρόγραμμα γεγονότα. Είναι η σελίδα που ανανεώνεται πιο συχνά από όλες, διότι στόχος είναι να δίνουμε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες από την είσοδο του επισκέπτη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Στη σελίδα αυτή παρουσιάζεται η φιλοσοφία του ΠΜΣ, ο κανονισμός λειτουργίας του και η διοικητική του οργάνωση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αυτή η σελίδα παρέχει πληροφορίες για την εισαγωγή νέων φοιτητών στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Πληροφορίες επικοινωνίας με τη γραμματεία του τμήματος.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Πληροφορίες για τους διδάσκοντες του ΠΜΣ. Σύνδεσμοι προς τις προσωπικές τους σελίδες και προς επιλεγμένες τους δημοσιεύσεις.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Αρχικά αυτή η σελίδα παρουσιάζει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του προγράμματος καθώς και τις διπλωματικές τους εργασίες.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Η σελίδα αυτή απευθύνεται κυρίως στους μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς παρέχει το πρόγραμμα των μαθημάτων και των εξετάσεών τους. Χρήσιμη είναι επίσης σε υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των μαθημάτων που προσφέρονται.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ: Οι διπλωματικές εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή. Όλες οι εργασίες βρίσκονται και στη βιβλιοθήκη του τμήματος μαθηματικών σε έντυπη μορφή.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Πληροφορίες για τις σεμιναριακές διαλέξεις που γίνονται στα πλαίσια του ΠΜΣ.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Παρουσιάζονται οι δραστηριότητες του ΠΜΣ όπως συνέδρια, θερινά σχολεία κλπ.

Webmail: Η πλατφόρμα για να βλέπετε το email σας χρησιμοποιώντας τον browser (πχ Internet Explorer) του υπολογιστή, όπου και εάν βρίσκεστε.

Eclass: Η πλατφόρμα η-Τάξη, είναι ένα σύστημα για ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παρέχονται ηλεκτρονικά μαθήματα που λειτουργούν επικουρικά στη διδασκαλία των μαθημάτων, παρέχοντας ηλεκτρονικό υλικό, ατζέντα, συζήτηση και άλλες πληροφορίες.

UoA Libraries: Η πύλη για την αναζήτηση στις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και πολλοί άλλοι χρήσιμοι σύνδεσμοι για την αναζήτηση βιβλιογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

NOC: Το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό Email και DialUp που δικαιούστε δωρεάν (εάν είστε μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος). Μπορείτε επίσης να βρείτε τον τηλεφωνικό κατάλογο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και πληροφορίες για τις προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Links: Χρήσιμοι σύνδεσμοι προς υλικό για τη διδακτική και μεθοδολογία των μαθηματικών (επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια, λογισμικό). Αυτή η σελίδα θέλουμε σιγά - σιγά να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης της ηλεκτρονικής αναζήτησης του ερευνητή της διδακτικής των μαθηματικών.

Downloads: Στη σελίδα αυτή δίνονται σύνδεσμοι προς κάποια βασικά εργαλεία που συχνά χρειάζεται να έχουμε εγκατεστημένα στον υπολογιστή μας.

Help: Η σελίδα που βλέπετε.

Το δικτυακό τόπο δημιούργησε ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μαθηματικών Αλκαίος Σουγιούλ.